Als je zorgt dat je klant zich op alle vlakken gehoord voelt, draag je bij aan de ideale klantreis en daarmee aan het succes van je organisatie. Hoe doe je dat?

Een optimale klantbeleving is bepalend voor het succes van een organisatie en haar producten of diensten. Als je je klant een persoonlijke ervaring kunt bieden en zorgt dat hij of zij zich op alle vlakken gehoord voelt, draag je bij aan de ideale klantreis. Zo onderscheid je je van de concurrentie en draag je bij aan het succes van je organisatie, op korte én lange termijn. Maar hoe doe je dat precies?

Bied een luisterend oor, altijd en overal

Klantvriendelijkheid gaat om het bieden van het juiste – digitale of analoge – luisterend oor, of dat nu in een traditionele winkelomgeving is, online of telefonisch. Als je zorgt dat een klant zich gehoord voelt, en je hem of haar een persoonlijke ervaring kunt bieden, zorg je voor en toekomstbestendige organisatie.

Ondernemershart

Dat is precies waarom Rob Wegdam in 2007, samen met partner Boudewijn Chamuleau, Contact Center Live startte. Als klanten met een acuut probleem zitten, gaat zijn ondernemershart sneller kloppen. Snel schakelen, 24/7 op scherp staan, zijn klanten blij maken, dat is waar hij het voor doet. Klantbeleving is zijn middle name, zullen we maar zeggen. Het team van Contact Center Live bestaat dan ook uit een hechte club van ervaren consultants en programmeurs, die altijd ‘aan’ staan en die klantcontact niet als iets eenmaligs en oppervlakkigs zien, maar als een proces.

Continu proces met verschillende lagen

Om die optimale klantbeleving te creëren, moet je klantcontact zien als een continu proces dat bestaat uit verschillende lagen: een communicatielaag, een afhandelingslaag en een controlelaag. Via welke kanalen vindt inkomende en uitgaande communicatie plaats en hoe goed ben je bereikbaar? Hoe verloopt het klantcontact zelf? Wordt een vraag netjes en efficiënt afgehandeld, door wie, en is de informatie makkelijk terug te vinden? En uiteindelijk natuurlijk de rapportage, realtime en achteraf: hoe heeft de klant het contact ervaren, was dat waardevol of doeltreffend, en wat waren de wachttijden? Alleen door het klantcontact op deze drie niveaus te bekijken, creëer je een 360-graden-klantbeeld en kun je elke klant, nu en in de toekomst, een nog betere ervaring bieden.

Samen naar succes

Sinds 2007 helpen wij organisaties met een klantcontactcentrum de optimale klantbeleving te leveren, in de ruimste zin van het woord. Dat doen wij met innovatieve totaaloplossingen op gebied van multichannel-klantcontact en CRM. Daardoor wordt elk moment dat je contact hebt met je klant – of dat nu inkomend of uitgaand is – efficiënt, betaalbaar en winstgevend. Onze innovatieve oplossingen zijn laagdrempelig, flexibel en compleet, zodat je elke dag opnieuw beter kan inspelen op de wensen van je klant, een helder 360-graden-klantbeeld creëert en zo je klantenservice meetbaar kan verbeteren. Omdat elke organisatie nu eenmaal andere wensen heeft, optimaliseren wij onze firstclass-technologie eventueel met maatwerk om zo tot de beste en meest efficiënte oplossing te komen. ‘Dat kan niet’, kennen we niet bij Contact Center Live. Wij leveren niet alleen onze producten, maar wij dompelen ons onder in een organisatie en denken mee alsof het om onze eigen organisatie gaat. Daardoor kan bij ons – bijna – alles! Onze klanten ervaren ons als collega’s, omdat onze samenwerking zo nauw en vertrouwd is. Winnen doe je immers samen.

Nieuwsgierig?

Die ideale klantreis, de optimale klantbeleving, is de primaire factor waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Daarmee is het bepalend voor de toekomstbestendigheid en het succes van een organisatie, op korte én lange termijn. Wil jij je ook optimaal onderscheiden in de markt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zoeken graag samen met jou naar dé ultieme oplossing voor jouw klantcontactcentrum. Eerst eens verder kennismaken? Blijf dan op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.