Hoe kan AI je outbound strategie verbeteren? Ontdek het hier in deze informatieve blog!

In twee eerdere blogs heeft Boudewijn Chamuleau, mede-eigenaar van Contact Center Live, uitgelegd hoe AI kan bijdragen aan het verhogen van de tevredenheid van je medewerkers én van je klanten. Maar wist je dat AI ook een positieve impact kan hebben op je outbound strategie? Daar zoomt Boudewijn in deze blog op in.

Efficiënt en effectief mensen benaderen

Outbound bellen is tegenwoordig lang niet meer zo populair als vroeger, maar het kan nog steeds relevant zijn in combinatie met andere communicatiekanalen en -strategieën. Als je een klant wilt bereiken, wil je dat op de meest efficiënte manier doen. Het zou ideaal zijn, als je bij het eerste belletje de juiste persoon aan de lijn krijgt. Verrassend genoeg kan een moderne ontwikkeling zoals AI op een positieve manier bijdragen aan een succesvolle outbound strategie.

Voorspellende AI: Slimme benadering op het juiste moment

Vroeger zetten we een hele rits callcenteragents in, die tijdens het avondeten gingen bellen. Dat was het moment dat Nederland de gehaktballen op tafel zette en er gegarandeerd iemand thuis was. Inmiddels is die trefkans een stuk kleiner. Maar er is hoop. Op dit moment komen er AI-tools op, die op basis van socialemediaprofielen en andere online informatie voorspellingen doen over het optimale moment om iemand te bellen.

Efficiëntie en klanttevredenheid hand in hand

Sommige mensen vinden dit misschien een beetje griezelig, maar ik vind het eigenlijk vooral superslim. Als je op deze manier kunt bepalen wanneer het beste moment is om te bellen, is dat enorm efficiënt. Zo verklein je de kans dat iemand al telefonisch in gesprek is of om een andere reden je oproep niet beantwoordt. Ik geef toe, het gaat best ver, maar voor klantenservicemanagers een ontwikkeling om absoluut in de gaten te houden.

Meer weten?

Een optimale klantbeleving is de primaire factor waarmee je je kunt onderscheiden van de concurrentie. Selfservicekanalen en automatisering helpen je daarbij en zijn daarmee bepalend voor de toekomstbestendigheid en het succes van je organisatie, op korte én lange termijn. Benieuwd hoe AI ook jouw bedrijf kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe onze contactcenteroplossing jou kan helpen bij het optimaliseren van jouw Customer Experience. Samen kunnen we werken aan het creëren van een klantgerichte strategie die klantretentie stimuleert en jouw verkoopresultaten verhoogt.

Eerst eens verder kennismaken? Blijf dan op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.